In de dynamische wereld van onze datacommunicatie neemt de vraag naar meer bandbreedte alleen maar toe. Dus is het van cruciaal belang om de juiste mix te vinden van het type glasvezel en het aantal vezels. Ook wilt u in de toekomst gemakkelijk uw netwerk kunnen upgraden. Daarom hebben wij het Aniblow glasvezelconcept ontwikkeld.

Download de Aniblow folder

Aniblow is een milieuvriendelijk en kostenbesparend concept. Deze microducts zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Aniblow bestaat uit een microduct met daarin een aantal tubes. In deze tubes worden micro kabels geblazen. Deze micro kabels kunnen gemakkelijker worden vervangen of uitgebreid, zodat u ook voor de toekomst voldoende capaciteit heeft. Omdat Aniblow op maat kan worden geleverd, kunt u waar nodig kiezen voor kortere kabels en kleinere haspels. Daardoor zijn er kleinere compressoren nodig om glasvezels te blazen, zodat u geen hinderlijke herrie ondervindt tijdens de werkzaamheden. Dat maakt Aniblow uniek en ideaal voor renovatieprojecten in bijvoorbeeld ziekenhuizen of kantoren.

Download de microduct folder

Technische informatie Aniblow glasvezel

Het Aniblow® glasvezelconcept bestaat grofweg uit de volgende twee systemen:

ANIBLOW® MICRO S

Aniblow Micro S is verkrijgbaar vanaf 1 tot 24 vezels. Voor indoor gebruik bieden wij LFH (7/5mm of 5/3.5 mm) en outdoor DB (7/5mm of 7/3.5 mm) tubes. Onze nieuwe OM3, OM4 en OS2 microkabels hebben maar een buitendiameter van maximaal 2.6mm. Dat is uniek op de Nederlandse markt.

Download de MICRO S folder

ANIBLOW® MICRO L

Vanaf 24 tot 144 vezels leveren wij indoor LFH (12/10 mm) en outdoor DB (14/10 mm) tubes. Onze nieuwe OM3, OM4 en OS2 microkabels hebben maar een buitendiameter van maximaal 6.8mm. Daarna is het alleen nog maar een keuze van het aantal vezels in de microkabel. Ook is er nagedacht over de handelbaarheid van de te grote haspels die vanaf de fabriek geleverd worden, zeker voor gebruik binnen. Anicom levert als eerste bedrijf in de Benelux, zowel aan de eindgebruiker en/of installateur kleine 1.000 meter haspels (afm. 1.000×550 mm) voor bijvoorbeeld de LFH 4v. 5/3.5 mm. Ook voor kleinere lengten, vanaf 100 meter bent u bij Anicom op het juiste adres. Uiteraard is niet alleen nagedacht over de haspels van de tubes, maar ook van onze glasvezelkabel. Met onze fabrikant zijn wij erin geslaagd om haspels te maken met een diameter van 750 mm en een gewicht van circa 130 kg. Dus kan het gemakkelijk in een bestelbus of op een simpele aanhanger vervoerd worden.

Download de MICRO L folder

Jetting Blaasmachine’s

Technische installateurs kunnen het Aniblow® glasvezelconcept inblazen met het daarvoor bestemde blaasapparatuur. Nieuw bij Anicom zijn de hoge kwaliteit blaasmachine’s van Jetting. Jetting is de nieuwste generatie glasvezelblaasmachines uit Zweden. Stoer, sterk, no-nonsense. Betrouwbaar en eenvoudig in gebruik.

Download de Jetting folder.

Garantie

Wanneer u als eindgebruiker het Aniblow® glasvezel-concept heeft aangeschaft, wilt u uiteraard een aantal zekerheden. Indien wordt voldaan aan alle voorwaarden* hebben wij in nauwe samenwerking met onze fabrikanten afgesproken dat u een garantie certificaat ontvangt voor 25 jaar. Hierin staat oa. dat het minimaal voldoet aan de ISO/IEC 11801, IEEE 802.3, EN 50173 en IEC 60332-1 normeringen. In de praktijk is gebleken dat we die normen gemakkelijk halen.

Download de installatievoorschriften

*voorwaarden alleen verkrijgbaar bij serieuze interesse, te bepalen door Anicom Nederland B.V.dus niet voor vergelijkingsonderzoek en/of prijsvergelijking.

Advies installatie glasvezel

Technische installateurs van glasvezel kunnen direct contact met ons opnemen voor informatie of een offerte van de benodigde producten. Bent u een ICT-manager, hoofd van een datacenter of leider van een projectgroep? Neem gerust contact met ons op voor advies over het juiste type en de benodigde capaciteit van uw nieuwe glasvezelnetwerk. Vul het contactformulier in of bel ons om uw wensen door te spreken.