Snelle en betrouwbare communicatie is de basis van uw bedrijf. Glasvezel zorgt dat u beschikt over een snelle en toekomstbestendige dataverbinding binnen uw organisatie en met de buitenwereld. Daarnaast stellen wij onze dienstverlening ook beschikbaar voor de Fiber To The Home markt zodat installateurs en providers snel en gemakkelijk zelf glasvezel aanleggen. Glasvezel heeft als eigenschappen een hoge overdrachtssnelheid, grote bandbreedte en het is ongevoelig voor storingen van buitenaf. Ook is het heel veilig, omdat via glasvezelkabels nagenoeg geen signalen onderschept kunnen worden. Anicom is uw allround partner voor advies, deskundige installatie, metingen en levering van glasvezel voor uw organisatie.

Glasvezel aanleggen – montage en installatie

Onze medewerkers kunnen uw glasvezelkabels vakkundig en snel aanleggen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de beste producten, voorzien van internationale keurmerken. Wij monteren en installeren glasvezel in nieuwbouw,  monteren glasvezel in AP en DP omgevingen, maar dragen ook zorg voor renovatieprojecten van kantoren, ziekenhuizen, utiliteit, industrie en distributiecentra.

Gestuurde boringen

Bij het aanleggen van glasvezelkabels buiten kunnen obstakels voorkomen, zoals een rijksweg of sloot waar de kabels langs moeten worden gelegd. Anicom heeft gediplomeerde monteurs in dienst die gestuurde boringen uitvoeren. Dit is een zeer nauwkeurig karwei. Na de boring kunnen onze monteurs ook glasvezelkabels blazen.

Glasvezel blazen

Glasvezel blazen is beter en veiliger dan het trekken van traditionele kabels. Bij glasvezel blazen worden glasvezelkabels via een compressor geblazen. Dit zorgt voor een flow van de kabel. Daarnaast heeft Anicom de mogelijkheid om de Aniblow Tooling Kit te gebruiken. Dat heeft als voordeel dat er kortere lengten, tot 300 meter, zonder compressor kunnen worden begeleid*. Daardoor kunnen de werkzaamheden in een kantoor of ziekenhuis op de normale wijze doorgang vinden.

Download de Toolingkit folder

*Mits wordt voldaan aan de voorwaarden.

Metingen

Anicom kan voor u diverse metingen uitvoeren: van een simpele demping meting (PMLS) tot een complexe OTDR,CD,AP, of  PMD -kwaliteitsmeting en GPS-metingen.
OTDR-metingen meten de kwaliteit van uw glasvezelnetwerk. Daarbij worden transmissiesnelheden gemeten, zodat eventuele problemen vroegtijdig geconstateerd en opgelost kunnen worden. GPS-metingen zijn noodzakelijk om in kaart te brengen waar de glasvezelkabels zich bevinden, zodat dit op diverse kaarten geregistreerd kan worden. Anicom voegt op verzoek standaard een dun koperdraad toe aan de glasvezelbuis, zodat onze medewerkers op afstand gegevens uit kunnen lezen en de exacte GPS-locatie bepalen.

Advies en contact

Ieder contact begint met persoonlijk advies voor de eisen die u aan uw communicatie stelt. Op basis daarvan stellen we vrijblijvend een duidelijke offerte voor u op waarbij we rekening houden met de benodigde capaciteit en lokale omstandigheden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en maakt u snel gebruik van een toekomstbestendige glasvezelverbinding. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.